L-100 vintercup, final

  • 24 jan 2016

Finalen av L-100 vintercup 2016 har avgjorts idag med utslagsgivande banor i Lunsen. Finalen inleddes med jaktstart efter tidigare gjorda resultat i vintercupen.

På långa banan var det Fredrik som startade först med Erik jagandes en halv minut bakom. Ytterligare en halv minut bakom startande Conny sin jakt. Det var en trio som var ihop mer eller mindre. Först tvingades Fredrik släppa och in mot sista kontrollen var Erik starkare och kunde relativt enkelt spurta ifrån Conny till mål. Conny hade ändå bästa tiden på långa banan. På mellanbanan var det Axel Leijon Thorell som gick ut först men det var tydligen svåra kontroller idag som gjorde att det bommades friskt. En något förvånad Kalle fick veta att han var först på mellanbanan när han kom till mål. Tvåa i mål var Klas Birgersson. Tuffast av alla hade nog korta bana där deltagarna hade längre tider än någon i de andra klasserna. Till målet kom i alla fall Lovisa först som också hade gått ut först i jaktstarten. Tvåa i mål var Gittan som var i ledningen ganska länge men gjorde ett misstag till näst sista och blev omsprungen där.

Resultat finns att beskåda här och på winsplits

Bra kämpat allihop som deltog i vintercupen 2016 och fortsätt träna nu så kommer det att bli en kanonstart på vårsäsongen!

160124_Vintercup_final_segrare_mellan

160124_Vintercup_final_segrare_kort

160124_Vintercup_final_fredrik