Visste du det om O-Ringen?

  • 2 apr 2017

Vi i L-100 IF är ju en av huvudarrangörerna för O-Ringen 2020 i Uppsala. När börjar arbetet? Vad tjänar klubbarna på arrangemanget? Hur jobbar O-Ringen AB? Hur många klubbar deltar? Antal barn i barnpassningen? …

Som en första uppladdning inför O-Ringen 2020 i Uppsala bjöd vi in O-Ringen AB:s VD Henrik Boström att berätta lite mer om arrangemanget och om hur O-Ringen AB fungerar. Henrik kom till Staffansgården den 22/3, innan vårt årsmöte hölls, och han hade en hel del intressant att berätta.

Varför ett O-Ringen AB?

Vi arrangerande klubbar är förstås experter på att lägga banor och ordna det tävlingsmässiga. Däremot finns det vid ett sådant här arrangemang många uppgifter som vi inte är så vana vid - boendet, IT-systemet, busstransporterna, sponsorkontakterna, m.m. Fördelarna med O-Ringen AB är att man har en anställd stab som tar hand om och styr upp dessa uppgifter vilket gör att det blir enklare och spar arbete för oss i klubbarna. Man har infört en struktur i arbetet som återkommer varje år så att vi klubbar inte behöver ”uppfinna hjulet” varje år.

I Henriks presentation hittar du mer information och en hel del intressant statistik.

Hur ser planerna för 2020 ut?

Detta gick inte Henrik in så mycket på utan han lämnar det till generalsekreteraren som börjar sitt arbete nu, den 3 april. Och det är faktiskt en L-100ing som fått det viktiga jobbet- Jens Lindqvist! Lycka till med det, Jens!

Mot O-Ringen 2020 i Uppsala!