Anton 5:a på JVM!

  • 11 jul 2017

image: Anton 5:a på JVM!

Just nu avgörs årets JVM-tävlingar i Tampere i Finland. Med årets starkaste lopp hittills nosade Anton Forsberg på medaljen och till sist blev det en fin 5:e-plats på medeldistansen!

På bilden är det Hasse S som grattar Anton. Han och Gun-Inger är på Finlands 5-dagars som avgörs på samma plats som JVM. Av pappa Conny, som också är på plats, fick vi följande SMS-rapport:

”Anton gjorde ett jättebra lopp. Låg 3:a vid näst sista. På väg till sista kontrollen blev en nyupptrampad stig från publiktävlingarna blev hans fall.

Grymt besviken när medaljen var så nära men kunde nog ändå känna viss stolthet över säsongens bästa lopp när det gällde som mest.”

Ja, man kan bara hålla med om att det är starkt att springa som bäst när det gäller som mest! Antons vårsäsong har ju varit lite tuff och bl.a. vid Swedish League-tävlingarna i Hälsingland kände han pressen att komma i topp för att bli uttagen till VM. Trots halvdan insats där (för att vara Anton) fick han förtroendet av landslagsledningen och det visade ju sig vara en helt riktig bedömning. Sen har vi ju hört att formen bara blivit bättre.

I övrigt var det en stark insats överlag av de svenska herrjuniorerna. Stjärnan Simon Hector hade dock ingen bra dag utan bommade från början och kom på 14:e plats. Desto roligare att övriga sprang så bra – 3. Simon Imark, 5. Anton Forsberg, 6. Isac von Krusenstierna, 8. Henrik Johannesson.

Resultat från medeldistansens A-final: http://online4.tulospalvelu.fi/tulokset/fi/2017_jwoc_middle/m20a/smart/2/

Hemsidan för JWOC 2017: http://www.jwoc2017.fi/

Här ser vi Antons lopp:

 

Foto: Conny F