Med rätt tankar mot målet!

  • 24 mar 2019

image: Med rätt tankar mot målet!

Gunnar Söderström berättade för drygt 40 st L-100ingar om vikten av rätt slags tankar för att nå dit man vill. Take home: Ledarens inställning är värd allt! Det ska vara kul! Rätt tankar är det som leder en dit man vill!

Innan vi höll årsmöte hade vi bjudit in vår gamle bekant Gunnar Söderström för att hålla föredrag. Gunnar är utbildad naprapat, personlig tränare och kostrådgivare. 1999 – 2012 tillhörde han Sverigeeliten i triathlon. Han är ansvarig för fysträningen för samtliga domare i allsvenskan och har jobbat med Brynäs IFs fysträning. Numer är han också en populär föreläsare bland företag och föreningar.

För ett antal år sedan snickrade Gunnar ihop ett stort antal nyttiga och roliga löpträningspass –”Gunnar-träningarna” - som vi fortfarande använder till viss del. Det var också Gunnar och hans syster som startade gymmet ”Form” i Knivsta där vi kört ett antal tuffa, men roliga, spinning-pass under hans ledning.

Med sin animerade stil framförde Gunnar sitt budskap genom ett antal exempel, anekdoter och historier. Jag försöker mig på en kort summering:

Ledarens inställning är värd allt!
Gunnars första skolår var inte kul. Han kunde inte sitta still och fick alltid skäll. Men, hans andra skolfröken uttalade de sju orden som blev vändningen i Gunnars liv: - Du är bra på att röra dig!

Gunnar fick springa ett par varv runt skolan när han kände att det spritte för mycket i kroppen, allt funkade bättre i skolan och Gunnar började träna.

Det ska vara kul!
Inför VM i fotboll i Brasilien höll Gunnar i domarkårens fysträning. På plats i Rio fick han världsdomarna att leka fiskar… Alla vet hur nyttigt det är med träning och ungefär vad som krävs, men det är inställningen som gör skillnaden. Det ska vara kul!

Rätt tankar leder en dit man vill!
Efter en misslyckad draft i USA fick Gunnar den missmodige hockeyspelaren att höja sig och ta en plats i NHL. - Tänk hur Jaromir Jagr* skulle göra! var knepet i just detta fall.

* Bästa spelaren i NHL.



Med positiva och konstruktiva bilder plockar du fram rätt tankar från din ”hårddisk”.


Exempel: Skjut som Jaromir Jagr så träffar du hårt och rätt i hörnen av målburen!

Följ Gunnars Instagram-konto om du vill: @formtoppgunnar

Tack, Magnus H, för att du ordnade med Gunnar som föreläsare.

Årsmötet

Efter tårtfikat stannade många kvar för årsmötet. Tack för fikafixet, Gun-Inger!

Så här ser nya styrelsen ut:

Ordförande: Tommy Åhman
Kassör: Malin Sjöstedt
Sekreterare: Katarina Bengtsson
OL-kommitténs sammankallande: Sven Wigertz
Kart- och Arrangemangskommitténs sammankallande: Vakant
Staffansgårdskommitténs sammankallande: Gun-Inger Sahlberg
Medlemskommitténs sammankallande: Katarina Bengtsson
Suppleanter: Lovisa Hambäck, Jonas Lindahl, Erik Åhlin

Diskussion om Staffansgården:

Vi vill ju begränsa den arbetsamma uthyrningsverksamheten och på sikt vill vi ha en föreningslokal nära skogen (men ändå centralt) och med bättre förråd och utrymmen. Kommunen är inte villig att köpa SG av oss, men kan tänka sig att häva den förköpsklausul de har. Från diskussionen:

  • Bra om vi kan få förköpsklausulen hävd så att vi har större friheter och kan sälja till vem vi vill framöver.
  • OK att dra ned på eller sluta helt med festuthyrningen. Mindre intäkter, men det bör vi kunna hantera. Som alternativ kanske vi kan marknadsföra stående uthyrningskontrakt mot fler större hyresgäster.
  • Ska vi sluta som bygdegård? Tveksamt i nuläget. Det innebär ju uteblivet bygdegårdsbidrag och vi kan dra ner på uthyrningen och fortfarande fungera som bygdegård.
  • Vi bör arbeta för en mer ändamålsenlig föreningslokal på sikt.

Foto: Mats T