Tack för insatserna i årets L-100-dubbel!

  • 19 aug 2019

image: Tack för insatserna i årets L-100-dubbel!

Trivsam arena, många deltagare, vissa problem och tur med vädret kännetecknade årets tävlingar som avgjordes vid Arlanda.

Först, ett stort TACK till alla ni ca 70 st funktionärer som satsade halva eller hela helgen, eller ännu mer, på att hjälpa till vid vårt arrangemang! Som tävlingsledare blir man bara glad under tävlingsdagarna av alla muntra miner och all entusiasm! Fantastiskt!

Årets L-100-dubbel avgjordes alldeles norr om Arlanda flygplats med Patrik Servin som banläggare. Från den trivsamma arenan vid Svensbol såg vi planen landa en bit bort. Vi fick ovanligt många deltagare – 1098 startande på lördagens medeldistans och 912 startande på söndagens långdistans. Det var länge sen vi var uppe i de siffrorna.

Resultat från tävlingarna hittar du på Eventor - lördagens medeldistans och söndagens långdistans.

Tyvärr fick vi en del problem under lördagen, vilket vi beklagar. Fyra klasser fick strykas pga felaktigheter på de lösa kontrolldefinitionerna. Dessutom drabbades vi av en mystifik bugg i OLA-system som vi använder för tävlingsadministrationen. De gjorde att vi inte kunde anslå några resultat i väldigt många klasser. Admin-gänget gjorde dock en stark insats med felsökning och manuella korrigeringar så att vi kunde publicera resultatlistor på Eventor på eftermiddagen. Tack för det!

Däremot hade vi även i år vädergudarna med oss. I veckan innan såg prognoserna halvdassiga ut, men det artade sig när helgen kom. Lördagen var toppenfin och på söndagen hade vi riktig tur som hamnade mellan regnskurarna. Bara på andra sidan flygplatsen och vid E4 vräkte regnet ner en stund på eftermiddagen, men vi slapp det.

Rivningen av arenan kunde vi alltså göra i torrt väder och det hela gick med rekordfart! Jag har nog aldrig sett sådan aktivitet där alla på plats såg vad som skulle göras och högg in! TACK igen, alla!

Nästa år blir det ingen L-100-dubbel eftersom många av oss är inblandade i tävlingsarrangemanget med stort T – O-Ringen i Uppsala. Mer om det kommer framöver …

/ Mats T, Tävlingsledare

PS Kvarglömda prylar - se bilden längst ner! DS

Här kommer några bilder från helgen:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kvarglömda prylar:

Tas med till DM lång den 1/9, eller kontakta Mats Tibell, 0722-223975, mats.tibell@outlook.com 

Foto: Skogsbilderna Björn Cedstedt, övriga Mats T