Årsmötet 2020 äntligen genomfört

  • 27 aug 2020

image: Årsmötet 2020 äntligen genomfört

Den 26 augusti kunde Långhundra IF:s årsmöte äntligen genomföras - ett möte som ursprungligen var planerat att hållas den 25 mars men som skjutits upp p.g.a. den pågående Corona-pandemin.

Ett knappt 20-tal medlemmar hade hörsammat kallelsen och deltog i mötet, de flesta på plats i Staffansgården men även några via Skype. De lotsades genom dagordningen av Per Brahm, som valts till mötesordförande. 

Efter inledande formalia, gjordes först en tillbakablick på 2019 i form av verksamhetsberättelse, resultat- och balansräkning samt revisionsberättelse. Det konstaterades att de största tävlingsframgångarna nåtts av Alva Jonsson inom mountainbikeorientering (MTBO), med tre junior-SM-medaljer, överlägsen totalseger i klassen D17-20 i svenska cupen samt landslagsuppdrag på junior-VM i Danmark. Det ekonomiska resultatet blev väsentligt bättre än budgeterat, framförallt tack vare en “försiktig” budget, och revisorerna tillstyrkte ansvarsfrihet för styrelsen. 

Sedan vändes blickarna framåt och verksamhetsplanen och budgeten för 2020 behandlades, även om drygt halva året redan passerat och bägge hunnit bli delvis inaktuella p.g.a. förändrade förutsättningar i och med Corona-pandemin. De flesta tävlingarna är inställda men vi håller igång träningsverksamheten. 

En ljusglimt är dock “veckans bana”, som både Långhundra och andra klubbar har arrangerat och som i viss mån fått ersätta de inställda tävlingarna. Dessutom har “Hittaut” överträffat alla förväntningar och lockat ut nästan var tionde invånare i Knivsta kommun för att leta efter “checkpoints”. Det planeras även en Upplandscupfinal i Långhundra med ett nytt och spännande koncept. 

Därefter vidtog val av olika föreningsfunktionärer. Sven Wigertz valdes till ny styrelseordförande och han lämnar därmed posten som sammankallande i orienteringskommittén som nu blir vakant eftersom någon ersättare ännu inte utsetts. Övriga poster besattes huvudsakligen genom omval. 

Inga övriga frågor fanns på dagordningen, men en informell diskussion om Staffansgårdens framtid vidtog. Den har varit årsmötesfråga såväl 2018 som 2019. Någon nämnde att det kanske kan bli möjligt för oss att utnyttja de blivande faciliteterna vid den planerade idrottsplatsen i Kölängen vid våra träningar. Berth-Arne Bengtsson har även lämnat in ett s.k. “Knivstaförslag” till kommunen om en friluftsgård vid elljusspåret, som samlat tillräckligt många röster för att gå vidare till kultur- och fritidskontoret för utredning. Staffansgårdens framtid kommer sannolikt att återkomma på dagordningen vid kommande årsmöten. 

Tre medlemmar deltog i årsmötet via Skype.