Tomteskubbet och Nisseskubbet

  • 14 dec 2022

image: Tomteskubbet och Nisseskubbet

Amanda Tibell och John Bomfim blev årets vinnare när Tomteskubbet och Nisseskubbet avgjordes söndagen den 11 december.

Som traditionen bjuder, var det kluriga banor på Tomteskubbet och Nisseskubbet. Banläggaren Jens Lindquist hade utgått från Hittaut-kartan, men för att förstå vid vilka Hittaut-checkpoints det fanns kontroller för tomteskubbet var deltagarna tvungna att lösa gåtor.

Vid varje kontroll fick deltagarna en bokstav och för att bli godkänd skulle man sätta samman de bokstäver man samlade in till en julhälsning. De flesta lyckades ganska snabbt lista ut att svaret skulle bli "god jul", men för att få många poäng skulle man även besöka så många och svåra kontroller som möjligt under en timme. Dessutom kunde man naturligtvis få bonuspoäng om man sprang utklädd till tomte.

Bäst av alla i Tomteskubbet lyckades Amanda Tibell, tätt följd av Edvin Nilsson och Magnus Johansson. De belönades med varsin chokladask.

Edvin Nilsson, Amanda Tibell och Magnus Johansson tog pallplatserna i Tomteskubbet.

Även Nisseskubbet, för de yngre deltagarna, blev mycket jämnt. John Bomfim tog hem segern, med Isak Warvelin och Christina Nordén hack i häl. Samtliga deltagare fick dock pris i from av skumtomtar.

Samtliga deltagare i Nisseskubbet belönades med skumtomtar.

Efter Tomteskubbet och Nisseskubbet bjöds det på Stora Julfikat i Staffansgården, där Gun-Inger Sahlberg hade ordnat med både risgrynsgröt och julskinka.